Popotniško-literarni natečaj: ČEZ SVOJE MEJE

 

Dragi popotniki in sopotniki,

Postanite del družine popotnikov, ki potujejo drugače – Potujejo, Mislijo in Delijo – in prispevaj svojo kratko zgodbo, ki bo objavljena na naši spletni strani in jo boste lahko skupaj z ostalimi prispelimi zgodbami prebirali 17.10.2017 v hostlu Celica na festivalu popotništva BIVAK IV. Najboljša zgodba bo nagrajena.

Namen popotniškega novinarstva je okrepiti kritično razmišljanje in družbeno aktivacijo ljudi, predvsem mladih. Spodbuja k potovanjem, zavestnem opazovanju sveta, zavzemanju stališč do družbenih vprašanj ter smiselni uporabi novih medijev.

Z natečajem za najboljšo zgodbo na temo »Čez svoje meje« vas želimo spodbuditi, da se zazrete vase in si z zgodbo odgovorite:

  • Kaj so zame meje?
  • Kdaj sem (na potovanju) šel/šla čez svoje meje?
  • Kakšne so bile te meje oz. omejitve?
  • Kaj sem pri tem občutil/-a?
  • Kaj sem se iz tega naučil-a?
  • Kdo ali kaj mi je pomagalo, da sem lahko obvladal-a situacijo oz. šel/šla preko določenih stvari?

…In seveda ne pozabi povedati, zakaj se ti zdi to pomembno deliti z drugimi.

Tehnične značilnosti

Besedilo pošlji v formatu.DOC ali PDF, obsega naj od 250 do 300 besed. Zgodbi lahko dodaš tudi naslovno fotografijo.

Pri ocenjevanju bomo gledali na povezanost besedila, upoštevanje navodil (vsaj 3 točke odgovorjene in število besed), iskrenost, osnovna jezikovna primernost (slovnica in slog).

Zadnji dan za oddajo kratkih zgodb je v nedeljo 15.10. Zmagovalna zgodba bo na naši spletni strani objavljena v ponedeljek, 16.10, dan pred Bivakom IV. Zgodbo po e-pošti pošlji na: jaka@popotniskonovinarstvo.si

Nagrada: fotoknjiga Mance Juvan: Afganistan, neobičajna življenja, ki jo podarja naš partner založba Sanje