Pa si oglejmo, kako dandanes vidimo enakost in enakopravnost.

Najprej hvala vsem, ki ste zbrali korajžo, poslali fotografije in soustvarili letošnji festival Bivak!

Kot boste lahko razbrali iz izbranih fotografij, smo imeli tudi letos zelo težko delo, hkrati pa nas veseli visoka kakovost prispevkov. Zanimivo je, da so prav vse nagrajene fotografije črno-bele; kot da je enakost nekaj “večnega”, vedno aktualnega. In tudi je!

1. nagrada: Peter Močnik

Sirijski begunec s štruco kruha. Negotovost in strah. Simbolično je ločen od razkošja, odrešitve, preživetja (kruh v vozilu in vozilo samo). Tudi simbol nepravičnosti, nemoči najšibkejših in nepravična porazdelitev premoženja po svetu. Srbija, Subotica.

2. nagrada: Črt Lipej

Kako razčlovečeno je človeško življenje v 21. stoletju?

3. nagrada: Ajda Zupan

Deček v Sarajevu

4. nagrada: Urša Krenk

Gumi-twist v mestecu Kayunga, Uganda
Na poti domov sem na ulici Kayunge srečala kopico otrok, ki so se igrali gumi-twist, igro, ki smo se jo kot otroci pred kar nekaj leti igrali tudi v Ljubljani. Kako so bili podobni nam kot otrokom- a vendar bo na žalost njim v življenju dostopnih dosti manj priložnosti, kot jih je bilo nam.

Nagrajenci lahko nagrade prevzamejo na Socialni Akademiji, ul. Janeza Pavla II v Ljubljani.


IN ŠE OSTALE FOTOGRAFIJE, KI SO POSTALE DEL BIVAKA:
Lejla Burnić

Ko ni izbire, je ena barva sladoleda najboljša.

Aljoša Tarandek

Počitek.
– Razmišljanje o odločitvah v katere sta bila prisiljenja in v pričakovanju lepših dni.

Peter Močnik

Korupcija in večanje razlik med bogatimi in revnimi še danes zaznamuje gruzijsko družbo, ki je v tržno gospodarstvo vstopila takoj po razpadu SZ. Okno z rešetkami simbolizira ujetost v sistemu in socialno determiniranost, njegovo temno ozadje pa pogled v prav takšno prihodnost. Grafit – znamenje nezadovoljstva in upora. Tbilisi, Gruzija.

Tisa Neža Herlec

Prijateljici: Čeprav iz različnih svetov, včasih kot eno.

Dušan Iztok Petek

Mladi menih – otrok s poškodovanimi nogami pred templjem ob katerem je Buda doživel razsvetljenstvo moli zase in za cel svet. -Bodhgaya