Danes že vsakdo z lahkoto prepotuje ogromne razdalje, pri tem vidi množice ljudi in se vrne s kupom podatkov, kot so fotografije in videi. Obenem pa ni tako lahko biti osveščen popotnik, ki lahko vsako potovanje (tudi, če ni daleč) preobrazi v resnično močno življenjsko izkušnjo, ki jo želi deliti … in se na ta način resnično sreča s svetom in s samim seboj.

 • Si že kdaj prišel iz potovanja in nisi najbolje vedel, kaj narediti z vsemi izkušnjami in vtisi, ki si jih doživel na poti?
 • Si eden tistih, ki že dolgo časa načrtuje, da bi zapisal in objavil vse tiste nepozabne vtise, nenavadna srečanja in navdihujoče dogodivščine s svojih potovanj?
 • Si naveličan prebijanja časa med štirimi stenami, kjer »gledaš v svet« skozi prefiltrirane informacije, ki jih vsakodnevno servirane dobiš skozi okence svojega telefona ali računalnika?
 • Te zanima znanje, ki ga morda ne moreš dobiti brezplačno na spletu?

Usposabljanje smo zasnovali na metodi Potuj, Misli, Deli (temelj festivala Bivak z ambasadorji, kot sta Tomo Križnar in Arne Hodalič), ki pa ni samo metoda, temveč celosten pristop do sveta, ki bo:

 • Obogatil vse ravni tvojega življenja in spodbudil samospoznavanje
 • Okrepil razvoj novih idej, pobud in ustvarjalnih projektov
 • Vodnik za prepoznavanje in odzivanje na potrebe sveta

Pridruži se nam in:

 • Razišči svoje popotniške arhetipe za jasen pristop k tvojim potovanjem
 • Izboljšaj oz. nadgradi svoje veščine snovanja, urejanja in deljenja zapisov in fotografij
 • Okrepi svoj občutek in sposobnosti za načrtovanje, improvizacijo in moč odločanja
 • Postani del dinamičnega gibanja aktivnih popotnikov, ki ustvarjajo spremembe s konkretnimi akcijami

Usposabljanje sestavljajo 4 glavni sklopi:

 1. Potujem, torej sem: ozavestil boš namen svojih potovanj
 2. Potujem, torej vidim: naučil se boš gledati skozi objektiv in tudi brez njega
 3. Potujem, torej pišem: osvojil boš veščine za zbiranje in pisanje zgodb – na blogu, spletu, reviji…
 4. Potujem, torej raziskujem: pridobil boš orodja za opazovanje sprememb znotraj sebe pred, na in po potovanju, ki jih boš znal koristno uporabiti v vsakdanjem življenju

TRENERJI: 

Nina Debevec
Nina je popotnica po duši, trenerka in izobraževalka. Desna roka v projektu Popotniško novinarstvo. Verjame, da neformalno učenje, ki ga pridobivaš izven formalnega šolskega sistema, vpliva tudi na razvoj osebnostne rasti. Že od nekaj rada dela z ljudmi, v zadnjih letih pa jo zanimajo predvsem odnosi med ljudmi, do sveta in sebe. Meni, da se je pomembno zavedati življenja in ne samo brzeti skozi življenje. Poistoveti se z idejo: z majhnimi, a konkretnimi dejanji soustvarjati svet sprememb.
« 1 of 5 »
Na junijskem usposabljanju je nastala nova POPOTNIŠKA HIMNA:

UTRINKI JUNIJSKEGA USPOSABLJANJA

« 1 of 5 »

LOKACIJA: Hostel Celica, Ljubljana