Dragi popotnik, sopotnik, ljubitelj dobre besede.

Življenje je potovanje. Postani del skupnosti popotnikov, ki potujejo drugače – Potujejo, Mislijo in Delijo – in pošlji svojo naj zgodbo s poti. Z nami podeli zgodbo iz resničnega življenja, v kateri si se najbolj nasmejal ali zgodbo, ki te je največ naučila, zgodbo, v kateri te je bilo najbolj strah, v kateri si bil najbolj presenečen ali … vse pa seveda s poti.

Tri najboljše zgodbe bodo objavljene v našem novem popotniškem vodniku, ki bo izšel še v letu 2019. Najboljšo zgodbo bomo nagradili še s popotniškim nahrbtnikom JO in letno naročnino na revijo Avantura (www.revija-avantura.si).

Svojo zgodbo za natečaj pošlji do 22.11.2019 na naslov [email protected], kamor lahko pišeš tudi glede vsega, kar te o natečaju zanima.

Besedilo pošlji v formatu.DOC ali PDF, obsega naj med 200 in 500 besed, seveda veljajo manjša odstopanja. Zelo zaželeno je, da zgodbi dodaš tudi spremno fotografijo. Zmagovalno zgodbo bo izbrala 3-članska žirija ekipe Popotniškega novinarstva.

Popotniško novinarstvo (Backpack Journalism) krepi kritično razmišljanje in družbeno aktivacijo, v prvi vrsti mladih. Spodbuja neodvisna popotovanja in zavestno opazovanje sveta, zavzemanje stališč do družbenih vprašanj in smiselno uporabo sodobnih medijev.